Президенството ще похарчи 165 951 лв. без ДДС изграждане на фотоволтаична

...
Президенството ще похарчи 165 951 лв. без ДДС изграждане на фотоволтаична
Коментари Харесай

Президентството си слага слънчеви панели за 165 000 лв.

Президенството ще похарчи 165 951 лева без ДДС изграждане на фотоволтаична апаратура единствено за лични потребности на покрива на администрацията на бул. „ Княз Александър Дондуков “ 2 в София, излиза наяве от регистъра на Агенцията за публични поръчки. Слънчевите панели ще са с мощност 90 kWp и ще се намират върху югозападен склон на сграда с повърхност 467 кв. м.

Комисията към този момент е избрала и оферта за публичната поръчка. От двамата претенденти, които са се явили, е спечелил този с по-високата препоръчана сума - " Глобал-Тест ЕООД ". Другата компания " Дей Енерджи " ЕООД се е състезавала с оферта за 137 750 лева без Данък добавена стойност, само че е отстранена поради противоречие с минималните механически условия на поръчката. Спечелилият участник е предложил да изгради фотоволтаична апаратура за 12 дни, а гаранционният период на слънчевите панели да е 20 години. 

Президенството не е единствената институция, която прави вложения във възобновима сила. Университетът за национално и международно стопанство също е оповестил социална поръчка изграждане на покривна фотоволтаична апаратура и такава на паркинг. Прогнозната стойност за двете е 2 879 063 лева без Данък добавена стойност. Целта е обезпечаване на обезпечено понижаване на бъдещите финансови разноски за университета, посредством понижаване на използваната електрическа енергия от електропреносната мрежа, написа в документите към поръчката. Общо за плана се планува да бъдат инсталирани 1476 панела с обща мощ 745 380 Wp.

Освен това изпълнителят се задължава да гарантира годишно произвеждане на електрическа енергия за първата календарна година не по-малко от  657,093 МВч./г., а за всяка последваща година производството да не намалява повече от 2%. Цената на силата следва да излиза 505 лева./MWh,  без Данък добавена стойност. Срокът на контракта за гаранцията е до 66 месеца, считано от въвеждане на обекта в употреба.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР